Yhdistäjä
8.10.2024
Missiomme on uudistaa julkisia terveyspalveluita kehittämällä omistajiemme välistä yhteistyötä. ”Yhdessä enemmän vaikuttavia palveluita” kuvaa hyvin palvelukonseptiamme, jossa yhdistämme hoitoa tarvitsevat potilaat ja terveysalan ammattilaiset. Yhdistäjä onkin Järvi-Suomen Terveys Oy:n strategiassa määritelty yhdeksi menestystekijäksemme.
Järvi-Suomen Terveyden palvelukonseptin avulla edistetään omistajien välistä yhteistyötä ja sen myötä syntyviä synergiaetuja, kuten esimerkiksi osaamispääoman jakamista ja koordinointia erikoisosaajaverkostoa rakentamalla. Yhdessä saamme aikaan korkeatasoisia ja vaikuttavia palveluita sekä ensiluokkaisia asiakaskokemuksia. Kehitetään ja kehitytään yhdessä.
Palvelumme perustuu korkeatasoiseen ja ketterään toimintatapaan, konseptimme mahdollistaa tehokkaat hoitopolut sekä hoitoa tarvitsevalle potilaalle tai asiakkaalle parhaan mahdollisen saatavilla olevan lääketieteellisen osaamisen. Yksi konkreettinen esimerkki tästä hoitopolkujen kehittämistyöstä on selkäkirurgiaan liittyvä selkäleikkauspotilaan hoito, jota Sairaala Novassa päätyönään työskentelevät selkäkirurgimme Ville Soppi ja Jaakko Järvenpää toteuttavat toisessa omistajahyvinvointialueemme sairaalassa Mikkelissä.
Selkäleikkauspotilaiden hoitoon liittyvä yhteistyö on jatkunut jo viiden vuoden ajan yhdessä Mikkelin keskussairaalan omien lääkäreiden kanssa. Yhteistyöhön liittyy polikliininen potilaiden hoidon suunnittelu ja leikkaushoidon toteutus joko Mikkelissä tai Jyväskylässä Sairaala Novassa. Niin sanottu raskas selkäkirurgia eli esimerkiksi rangan luudutusleikkaukset tehdään Sairaala Novassa. Potilaan hoitopolku käynnistyy Mikkelissä ja potilas saa hoitavalta selkäkirurgilta ensimmäisen informaation tulevasta leikkauksesta usein samalla käynnillä. Leikkauksen jälkeinen jatkohoito ja seurannat järjestetään taas kotisairaalassa Mikkelissä. Yhteystyö on mahdollistanut kahden eri alueen potilaiden hoidon ketterästi kahden dynaamisesti toimivan keskussairaalan välillä. Selkäpotilaiden hoitoon osallistuvien lääkäreiden ja muiden ammattiryhmien edustajien keskustelu potilaan hoitoon liittyvistä kysymyksistä toimii matalalla kynnyksellä.
“Yhteistyö on mahdollistanut kahden eri alueen selkäleikkauspotilaiden hoidon ketterästi kahden dynaamisesti toimivan keskussairaalan välillä.”
Jaakko Järvenpää, selkäkirurgi